недеља, 3. мај 2015.

Transformacije pomoću šminke

  Poznato je da gotovo sve žene svakodnevno koriste šminku. Naime, mnoge od njih to rade veoma amaterski dok sa druge strane postoje profesionalci koji pomoću par trikova transformišu lik osobe. Takve stvari smatraju se umetnošću, a vremenom, sve je više onih koji prave različite kampanje, otvaraju škole šminkanja itd.

  Jedna od umetnica u ovoj oblasti jeste Džojs. Njene fotografije nalaze se na Instagramu na profilu pod nazivom  "Candy makeup artist". Prva asocijacija na ovakvo ime jesu šljokice, roze boja i ostale slične stvari, ali njene fotografije su zapravo sasvim suprotno.




 Džojs voli da se šminka pomalo ekstremno. Ona se u tome toliko izveštila, da ne znate da je u pitanju samo šminka mnogi mbi pomislili da se pretvorila u demona.


Jarke bolje, kojima umetnica oslikava celo lice, obično su u funkciji izražavanja određenih crta lica ili stvaranja novih, zastrašujućih, poput ogromnih čeljusti s oštrim zubima, neobičnih obrva i ožiljaka.



 Džojs takođe koristi i različita i veoma neobična sočiva, koja upotpunjuju njen bizarni izgled. Njena šminka je toliko ekstremna, da izgleda kao neka strašna maska za Noć veštica, pa zato nikad ne biste pretpostavili da se ispod tih demonskih lica krije jedna zaista simpatična devojka, veoma blagog lica.




Još nekoliko transformacija:






Нема коментара:

Постави коментар